Philosophy
Logo Maurice Rousseau

Maatwerk
creëert
meesterwerk

Interieur, architectuur, tuinen. Maurice Rousseau levert maatwerk zonder grenzen. Uw persoonlijke stijl, vormgegeven tot in perfectie. Van binnen naar buiten.

Wij luisteren naar uw wensen en tillen deze naar ongekende hoogten. Van concept tot realisatie. Elk detail is zorgvuldig doordacht, een eerbetoon aan elegantie. Met als resultaat een totaalconcept op maat.

Van idee
naar realiteit

Het interieurontwerp begint met het creëren van de juiste indelingen en zichtlijnen. We zorgen dat praktische en esthetische aspecten naadloos samenkomen, met een natuurlijk kleurenpalet en materiaalgebruik. De verlichting wordt zorgvuldig ingepast, terwijl we maatwerkoplossingen ontwerpen voor woningen, kantoren of winkels.

In ons exterieurontwerp streven we naar correcte verhoudingen die een complete beleving vormen. We richten ons op het benutten van het uitzicht en de zon, waarbij kleur- en materiaalgebruik in balans zijn. De entree krijgt speciale aandacht, terwijl we lichtinval en verlichting op een doordachte manier integreren.

Onze bouwkostenraming geeft helderheid over de financiële aspecten. Dit cruciale onderdeel komt tot stand na het conceptontwerp en toont een prijskaartje. Hiermee bepalen we wat haalbaar is en stappen we verder in het proces. Transparantie staat voorop, en we zorgen ervoor dat alle betrokken partijen dezelfde richting opgaan.

Tijdens bouwbezoek borgen we dat ons ontwerp naar wens wordt gerealiseerd. We blijven betrokken tijdens het gehele proces. Samen met u volgen we het bouwproces op de voet en staan we klaar om vragen van zowel bewoner als aannemer te beantwoorden.

Licht is een cruciaal element in ons interieur- en exterieurontwerp. We denken al vroeg in het concept na over verlichting en stellen gedetailleerde lichtplannen op. Onze voorstellen voor armaturen richten zich op wanden, plafonds en inbouwspots om de gewenste ambiance te creëren.

Op maat gemaakte kasten, tafels en andere meubelstukken voegen eenheid en functionaliteit toe aan het ontwerp. We integreren deze elementen naadloos in de ruimte, waardoor een samenhangend geheel ontstaat.

De finishing touch van ons werk ligt in de styling. We brengen warmte en eenheid in huis op een manier die past bij de bewoners. Hier nemen we ook kunst en fotografie in mee om het karakter van de ruimte te versterken.

Onze tuinontwerpen zoeken de verbinding tussen interieur en exterieur. We brengen de binnenruimte zo veel mogelijk in contact met buiten. Zo sluit de tuin mooi aan op de woning, rekening houdend met eventueel een zwembad en de optimale ligging voor zonlicht. De materialen en zichtlijnen weerspiegelen de architectuur van het pand, waardoor een harmonieus geheel ontstaat.

Onze werkwijze tijdens
het ontwerp- en bouwproces

1

Oriënterend gesprek

we luisteren naar uw wensen in een vrijblijvend gesprek.

2

Conceptontwerp

schetsmatig presenteren we het nieuwe ontwerp.

3

Kostenraming fase

u ontvangt een gedetailleerde beschrijving per onderdeel.

4

Definitief ontwerp

we maken technische en handgemaakte 2D/3D tekeningen en impressies. Ook vragen we vergunningen aan, indien nodig.

5

Interieuronderdelen

presentatie van het lichtplan, afwerkingen, interieurbouw en meubilair.

6

Bouwbezoek

complete bouwbegeleiding, van offertes aanvragen tot bouwbezoeken en showrooms bekijken.

7

Styling & oplevering

we stylen de woning en leveren het project op met alle betrokken partijen.